Webshop
My page
See Product Group | Read more about Brot |
Add to cart
|
|
|
|
Hele Ingrid-ærter produceret af danske økologiske avlere. Ærter er fra naturens side glutenfrie. Ærterne har en sødlig smag af ærter og noter af majs og nødder. Ingrid-ærten minder i såvel udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtens og kan med fordel anvendes som alternativ til kikærter. Hele ærter kan med fordel anvendes i supper, gryderetter, i salater og i dip. Hvis ærterne skal bruges i dip eller som basis for hummus, kan de koges helt ud. Så er de nemmere at arbejde med. For at reducere kogetiden kan de hele ærter udblødes i 10 timer, gerne længere. Kom frisk vand ved ærterne og kog dem i ½ - 1 time - kortere, hvis de skal være faste. Danske ærter er et godt alternativ til f.eks. kikærter, som typisk bliver produceret i Sydeuropa. Ingrid-ærterne findes i følgende produkter: - 1 kg afskallede/flækkede Ingrid-ærter BONUS 1) Du kan formale de hele Ingrid-ærter til Ingrid-ærte-mel med en kornkværn. 2) De hele Ingrid-ærter kan fint erstatte eller supplere kikærter i f.eks. hummus. Udblød de hele Ingrid-ærter natten over og kog dem i 20-25 min. så de er godt møre, og lav ellers din hummus efter opskriften. 3) Hele Ingrid-ærter kan spires, så du kan bruge dem i salater med mere. 4) Hele Ingrid-ærter kan fint bruges som basis for grønne ærter i køkkenhaven. Ærterne kan med fordel udblødes i lunkent vand natten over. Placer dem herefter i et fugtet stykke køkkenrulle, indtil de spirer. Pas på ikke at beskadige de skrøbelige spirer, når du efterfølgende sår dem, hvilket gøres i slutningen af april, når jorden ikke er alt for kold. Så dem løbende, henover forår/forsommer, så har du friske ærter i lang tid. Når du skal så de forspirede ærter, skal du lave en rille i jorden, og lægge de spirede ærter i en dybde af 3 cm i starten og 6 cm senere på sæsonen. Sørg for at have et mellemrum på 3-5 cm mellem ærterne i rækken og placer de nyspirede ærter med spiren nedad, så de kan søge ned i jorden. Du kan også så ærterne uden forspiring, så vil væksten blot blive lidt forsinket. De første spor efter ærter i Danmark er fundet på nogle oldtidsmarker i Nordjylland fra jernalderen, kort efter år nul - men de har sandsynligvis været her meget tidligere. For da kornet for 6000 år siden kom til Danmark fra et område i Mellemøsten, som kaldes Den Frugtbare Halvmåne, har der sandsynligvis også været ærter med i posen. Ærter og korn er nemlig rigtig gode makkere. Kornet holder ærterne oppe mens ærterne er gode til at fange kvælstof i luften, og sende det ned i jorden til kornets rødder. Rundt omkring i landet har forskellige familier dyrket hver deres sort år efter år. Derfor findes der sorter med navne som ”Holgers høje ærter” og ”Stevns høje ærter”. Familierne havde nemlig forskellige præferencer til, hvordan deres ærter skulle smage, og hvornår de skulle være modne. Der er meget lidt arbejde i ærteplanterne, når de først er sået. Planten er altså helt perfekt for den dovne havedyrker.
- 5 kg afskallede/flækkede Ingrid-ærter
- 1 kg Hele Ingrid-ærter
- 5 kg Hele Ingrid-ærter
Ærtemel har en helt fantastisk farve og konsistens. Det er nemt at arbejde med, og man kan som tommelfingerregel erstatte ca. ¼ af almindeligt mel med ærtemel i f.eks. brød, boller, pandekager, knækbrød og meget andet. Ærtemel kan også bruges i smoothies. Eller som ingrediens i pandekager - se opskriften i Opskrift fanebladet herunder.
Du gør sådan: Ærterne lægges i en beholder og der fyldes koldt vand på, så der er rigeligt med vand over ærterne. Vent 1 time. Hæld vandet fra ærterne og lad dem dryppe af i en sigte med et klæde over. Vent 4 timer. Hæld igen vand ved kernerne. Lad dem ligge i vand i 1 time, afdræn og lad dem spire i 4 timer. Og gentag, igen. Passer rytmen med 1 times udblødning og 4 timers dræning ikke i dit skema, så fortvivl ikke - det vigtigste er at ærterne holdes fugtige og ikke ligger til udblødning for længe af gangen. Efter 1-2 døgn vil ærterne begynde at spire. Lad spiren vokse så meget som du ønsker inden du spiser dem. Holdbarheden er nogle dage i køleskab.
Loading...
Content
Næringsindhold per 100g
Oprindelse: Danmark. Recipe
Pandekager med ærtemel
Facts
|
|
|